петък, 17 март 2017 г.

Спагети "Карбонара"

Спагети "Карбонара"

Рецепти - Спагети "Карбонара"


Продукти:
350 гр. спагети
150 гр. свински бузи или бекон 
4 жълтъка + 1 цяло яйце
100 гр. настъргано сирене Пекорино
млян черен пипер на вкус
сол на вкус

Приготвяне:
Нарежете бузите на кубчета или ивици. Сложете ги в тиган с незалепващо покритие, без да добавяте мазнина. Гответе ги на котлона, докато мазнината от бузите стане прозрачна, а те леко хрупкави. След това ги оставете настрана, за да се охладят леко. 
Разбийте яйцата в дълбока купа. Добавете сиренето и млян черен пипер на вкус. Разбъркайте добре с телена бъркалка и добавете бузите, заедно с мазнината, която са пуснали. Отново разбъркайте. 
Спагетите сварете според описанието на опаковката. Отцедете ги и още горещи ги смесете с готовият сос. Разбъркайте добре и поднесете веднага. Ако е необходимо добавете още сирене и млян черен пипер.